В Швеция е изгорял десети пореден приют за бежанци, като вероятната причина е преднамерено подпалване, съобщи в репортаж телевизионният канал „Звезда”. Инцидентът станал в комуната Мункедал в западната част на страната.„Пожарът не е започнал по естествен начин” – отбелязал представителят на регионалната полиция Анки Ларсон.

Полицията е започнала техническо разследване на произшествието. Тя се опитва да определи неговата връзка с други три инцидента, които са станали за седмица.

Преди това в югозападната част на страната изгоря бивше училище, където е разположен център за разполагане на преселници.

Денонощие по-рано пожар възникна в друго учебно заведение в южната част на Швеция. Миналата сряда там изгоря барака, в която са приютени младежи, пребиваващи в страната без родителите си.

Във връзка с нарасналия брой на такива инциденти властите решиха повече да не съобщават предварително къде ще настаняват мигранти.

През 2015 г. в 9-милионна Швеция са пристигнали 95,4 хиляди мигранти (над 1% от населението), които идват твърде много на страната и населението негодува.