Младо момиче от Шумен получи предложение за брак по време на четвъртото издание на Националния фолклорен фестивал на любителските клубове по танци "Джумалийско надиграване 2015", което се проведе този уикенд в Търговище.
Повече от 400 участници във фестивала станаха свидетели на радостния момент от живота на  Борис и Диляна от Шумен. Мъжът, който е и ръководител на участващия в надиграването денсклуб "Борев" от Шумен, поднесе годежен пръстен пред очите на цялата зала. Преди да попита за заветното "Да", Борис се бе постарал да внесе в залата и да раздаде на публиката специално подготвени от него плакати с любовни послания, които тя издигна в определен от него момент. След това той застана на колене и зададе съкровения въпрос "Ще се омъжиш ли за мен?".
Смаяната красива танцьорка прие, при което залата гръмна от бурни аплодисменти, а балони и конфети се посипаха върху двамата влюбени.
Хората - и преди и сега
В България клубовете за народни танци набират все по голяма популярност, особено в големите градове. В времето на интернет и виртуалното общуване, подобни институции заемат все по-важно място в социалния живот на хората, защото им позволяват да общуват реално.  Днес тези клубове добиват същото онова социално значение, точно както хорото за нашите баби и дядовци. Ако не вярвате, вижте доказателството в следващото видео - мъж от Варна направи предложение на своята избраница в операта на града в началото на тази година. Мястото, на което са се запознали е точно такъв клуб. 
По отношение на предложенията за брак, оказва се, че българинът става все по романтичен, както се казва в холивудските филми. Yoytube вече е пълен с подобни видеа на нашенци. Ето един от 14 февруари, 2102 година, католическият Св. Валентин, а действието се развива в софийското метро.