Над 30% от икономиката в България е в сивия сектор. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на среща с туристическия бранш, инициирана от КРИБ и КНСБ в рамките на Националната кампания „Бизнесът на светло за по-добро бъдеще".„Проблемът със сивия сектор е много голям. Над 30% от икономиката ни е в сивия сектор и има определени отрасли, където процентът е много по-голям. Един от проблемите сектори е туризмът. От друга страна той е много важна индустрия за България. За съжаление, наблюденията ни са, че туризмът и браншовите организации са доста разединени", заяви Домусчиев, цитиран от "Фокус". 

По думите му Николина Ангелкова е доста амбициозна и готова да подкрепи и помогне във всяко едно отношение на бизнеса. „От друга страна трябва да окажем съдействие на министър Ангелкова, за да реализираме идеите си в бюджета и законите. В момента произвеждате 12% от БВП и до 2020 година ще може да се стигне между 18 и 20%. Трябва да се положат много усилия този сектор да бъде подпомогнат от държавата, но и да се направят усилията той да излезе на светло", допълни Домусчиев. 

Той посочи, че колкото повече приходи има в бюджета, толкова повече пари могат да отиват за инфраструктура, стимули за бизнеса. „Трябва заедно с правителството да полагаме усилия, за да стигнем там, където искаме да бъдем. България е на първо място в ЕС по сива икономика. Сивата икономика е оценена 454 млрд. евро в ЕС", каза още Кирил Домусчиев.