Мегаделото "Червеи", основен подсъдим в което е бившият шеф на Софийския градски съд Владимира Янева, ще бъде гледано в публичен процес. Това реши съдия Иван Коев, въпреки че делото е с гриф "Секретно".
Осигуряване на равнопоставеност на страните, гарантиране правото на обществото да бъде информирано чрез медиите, как точно функционират механизмите на правосъдието – бяха двата основни мотива, с които съдия Иван Коев разсекрети секретния процес. Той напомни, че като арбитър и институция, той е упълномощен да контролира спазването на фундаменталните човешки права. Съдът не е длъжен да се съобразява с гриф "Секретно" или "Поверително", които други институции слагат на делата си. 
Разсекретяването на делото решава един съществен проблем дотук по казуса – достъпа на адвоката на Владимира Янева и на другия подсъдим, бившият директор на служба "Вътрешна сигурност" в МВР – Тодор Костадинов, до копия от проведените дотук разпити. Заради грифа "Секретно" те можеха само да си водят бележки по тях. Сега обаче съдът ще им ги предостави на ксерокопиран диск.
Вече започнаха и първите свидетелски разпити по мегаделото, а то е за нерегламентиран достъп до централизирания полицейски регистър по времето на мандата на Цветлин Йовчев.
Стана ясно откъде идва името на оперативното дело "Червеи". Това е превод от самопроизвеждаща се компютърна програма, "компютърни червеи".