Наказателната присъда , която може и да е фатална, почти сигурно е издал Евелин Банев - Брендо за небезизвестния силовак Росен Петров - Животното, тартор от агитката на ЦСКА, информира "България днес".Брендо и Животното лежали в една килия преди няколко години. По онова време Росен бил заключен като част от наркогрупата на Златко Баретата. Банев и Животното се сприятелили, след което Брендо дори му помогнал за делото и платил паричната му гаранция от 30 000 лв. Предоставил му бизнес на морето, заведения и важни контакти. 

Но не само това. Брендо дал 60 кг кокаин на Животното да го продава чрез негови хора. Докато Росен направил организацията, Брендо бе размотаван между Италия и България и до последно с 20-годишна присъда по делото "Кокаинови крале". Росен Петров не очаквал той да излезе, че на всичкото отгоре да бъде и с най-леката мярка - подписка.

През това време Животното необезпокоявано чрез своята банда разпространявал наркотиците. Но не ги отчитал и прибирал парите за себе си. Дори дал 100 000 евро на Митьо Очите наем за територия, за да може спокойно да се продава дрогата и на морето, според източниците на изданието.

Животното успя да събере към 10 кг разреден кокаин и го предложил на Брендо с уговорката да върне колкото пари трябва, но Брендо не поискал. Обидата и неуважението в бранша струват скъпо и за всички в играта е ясно какво означава това, споделят приближениет на Росен.

Животното бе вкаран в затвора в средата на август след намесата на главния прокурор Сотир Цацаров.

Росен Петров е осъден на 3 години и 3 месеца от спецсъда за участие в престъпната група на Златомир Иванов - Баретата за разпространение на дрога. Петров вече имал условна присъда от 2 г. решетки с изпитателен срок. В края на май 2006 г. Животното е бил осъден за това, че карал пиян и убил човек с кола. Животното обаче участвал в наркобандата по време на изпитателния си срок и затова спецсъдът решил той да изтърпи и това наказание. Така присъдата станала общо 5 години и 3 месеца.

Източниците на "България днес" посочват, че освен в играта с дрогата, самият Росен Петров бил и почитател на белия прах.

И докато Животното въртял наркоаферите у нас, касационният съд в Рим анулира в края на септември 20-годишната присъда за наркотрафик на Брендо и върна делото "Кокаинови крале" на Апелативния съд в Милано.Там трябва да се проведе нов процес в рамките на една година.

Съдът по мегаделото обаче остави в сила присъдите на други 9 осъдени заедно с Брендо. Те са окончателни  и ще бъдат излежани от подсъдимите, сред които има и българи.

Присъдата на Банев беше отменена след убедителна пледоария на италианския му адвокат Карло дала Ведова, който подчерта, че клиентът му е бил осъден несправедливо. Доказателствата се базират само на телефонни разговори на другите подсъдими, в които никъде не се споменава името на Брендо, подчерта защитникът.