Тежка железопътна катастрофа между два товарни влака е предотвратена в събота преди обед. Инцидентът е бил на косъм, след като два влака са тръгнали един срещу друг – единият от гара Карнобат, а другият от гара Церковски. Композициите са тръгнали, след получени разрешения от ръководителите на двете гари.В момента по трасето се прави голяма реконструкция и автоматичната система не е в изправност. Влаков диспечер от жп-управление в Пловдив чул, че тръгват един срещу друг и веднага е уведомил енергодиспечера в жп-управлението, съобщава "Марица".

Моментално е изключено напрежението. Влаковете са успели да спрат на 3 километра един от друг. Ако не бяха го направили в района има много криви участъци и е било съвсем нормално да не се видят до момента на сблъсъка.

Ако се стигнело до такъв, освен машинистите и помощниците им, щели да загинат на място. Двете композиции са били много тежки и може би е щяло да отнеме седмица, за да бъде разчистено трасето.

Железничари казват, че реконструкцията на отсечката Стара Загора - Карнобат продължава прекалено дълго и това допринася за такива човешки грешки. Щяло е да стане истински кошмар.