Циганско лято обещават синоптиците за днес. Максималните температури ще са от 18° до 23°, сочи прогнозата на на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи ”Фокус”.

По морето

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над северното крайбрежие. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°.

Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В сутрешните часове на много места в планините ще има мъгла, която до обяд ще се разсее и ще се установи слънчево време. Ще духа слаб, по високите части – умерен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е 17°, на 2000 метра – около 12°.

Идва захлаждане

Във вторник облачността ще се увеличи. В северозападните райони ще започнат валежи и там дневните температури ще останат най-ниски – около 14-15 градуса. В Източна България вятърът ще бъде от югоизток и на места максималните температури ще достигнат 20-22 градуса.

В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат значително. Ще преобладава облачно време, на много места с валежи.