Мощни полицейски сили късно снощи попречиха на протестиращите да достигнат до сградата на черногорския парламент в центъра на столицата Подгорица.
Сред пострадалите са депутатът Небойша Медойевич и заместник-председателят на Народното събрание Бранко Радулович. Те са с леки наранявания. Центърът на града бе напълно блокиран, а десетки витрини на магазини бяха унищожени.
Привържениците на Демократичния фронт се опитаха да пробият полицейски кордон около парламента, но силите на реда използваха сълзотворен газ и изтласкаха демонстрантите.
Полицията блокира достъпа до всички държавни институции в града. След сблъсъците демонстрантите се събраха пред централата на партията Нова сръбска демокрация, където нейният лидер Бранко Радулович призова привържениците да се съберат отново и тази вечер в центъра на Подгорица.
Местните медии съобщиха, че полицията е задържала и активисти от "Движението за неутралност" и обединението "Отпор срещу диктаторския режим".
БГНЕС припомня, че вчера сутринта черногорската полиция разби палатковия лагер на ДФ, който бе пред сградата на парламента от 20 дни. От ДФ искат оставката на премиера Мило Джуканович, създаване на преходно правителство и организиране на свободни и честни предсрочни парламентарни избори.
Действията на полицията бяха осъдени от всички опозиционни политически партии, както и от сръбската църква в Черна гора.