Британски учени от университета Ръскин установиха, че хората с татуировки са по-агресивни в сравнение с онези, които нямат рисунки по тялото, пише вестник „Индипендънт“.
В изследването на учените са участвали 378 души на възраст от 20 до 59 години. От тях малко над една четвърт или 25,7 процента са имали най-малко по една татуировка. Именно при тях бе установено много по-високо равнище на вербална агресия, гняв и бунтарство в сравнение с хората без татуировки. Специалистите установили също, че колкото повече татуировки има човек, толкова по-враждебно е настроен той към обкръжаващите.
"Едно от обясненията на получените резултати е, че хората с по-високо ниво на реакционно бунтарство могат да реагират на разочароващите и разстройващи ги събития, като си правят татуировки", отбеляза ръководителят на изследването проф. Вирен Суами. Ученият посочва, че макар татуировките да са станали нещо обичайно за съвременното британско общество, все пак изследването обяснява връзката между рисунките и поведението на някои хора.
През 2012 година бе установено, че всяка година 1,5 милиона жители на Великобритания си правят татуировки.