Задържаните край Средец нелегални имигранти от групата на простреляния афганистанец, са в Бургас, за да бъдат разпитани от агенти на ДАНС, научи 24 часа.
В момента част от тях стоят в микробус пред страничен вход на Областната дирекция на МВР и чакат да бъдат повикани, установи репортерска проверка.
Никой от Областната дирекция на МВР не коментира официално кога ще бъдат проведени беседите с имигрантите, за които съобщи окръжинят прокурор на Бургас Калина Чапкънова тази сутрин на брифинг в Гранична полиция Елхово.
Както вече стана ясно, около 22 ч. на 15 октомври трима служители на Гранична полиция Средец се натъкват на група от над 50 нелегални имигранти в района на разклона за село Дюлево, по пътя Бургас-Средец.
Бежанците вървели под бетонен мост и по данни на МВР са оказали съпротива при опит да бъдат задържаниq съобщи гл.секретар на МВР Георги Костов.
Това наложило предупредителен изстрел във въздуха, но рикошет пронизал единия от бежанците във врата. Афганистанецът е издъхнал от остра кръвозагуба.
По непотвърдена информация граничният полицай, произвел изстрела, е Вълкан Хамбарлиев от Средец. Той не е задъражн, оръжието му е иззето.