Централният лъч на ДПС се срещна със симпатизантите на партията в с. Ябланово, община Котел.
Бяха представени кандидатът за кмет на с. Ябланово Емине Онбашъ и кандидатът за кмет на Котел Младен Русев издагнати от КП “ДПС - Народен съюз.”
Своята подкрепа за двамата кандидати дадоха председателят на ДПС Лютви Местан, зам.-председателят на НС и ДПС доц. д-р Алиосман Имамов, Янко Янков - народен представител от Сливен, както и евродепутатът Неджми Али, д-р Нигяр Джафер – народен представител от 42-то Народно събрание, Бюрхан Абазов – изпълнителен директор на сдружение „Толерантност”.
“В Ябланово е ред на дамите” каза евродепутатът Неджми Али. От своя страна д-р Нигяр Джафер се обърна към всички присъстващи жени и каза, че вярва в силния им потенциал. Народният представител избран от МИР Сливен Янко Янков, заяви “Въпрос на чест е да покажем какво може ДПС чрез своите кандидати” и допълни “най-хубавата и млада кметица ще бъде Емине Онбашъ и Котел ще има кмет от ДПС - Младен Русев”.
Лидерът на ДПС Лютви Местан задължи кандидатите на ДПС като кметове да са в непрекъсната връзка с избирателите и на всеки 6 месеца да се отчитат лично пред жителите на всяко населено място от общината.