18-годишният Дани Мохамед Фахд ал Келани, който преди десетина дни прегази с мерцедеса си 63-годишен мъж на "Копитото" и избяга, бе пуснат под домашен арест.
Софийският апелативен съд отбеляза, че Дани е ученик в 12 клас, който едновременно с това работи, няма никакви криминални прояви до момента, така че няма пасност да извърши други престъпления.
В същото време съдът посочи, че младежът е опитал да прикрие следите от катастрофата, като не е помогнал на 63-годишния Радослав Стоянов, избягал е от местопроизшествието, колата му е била закарана на ремонт в автосервиз, а заедно с баща си е напуснал страната и отишъл в Румъния. 
Съдия Десислава Иванова обаче отбеляза, че родителите на Дани са били наясно със стореното от него. Той им е разказал какво се е случило на "Копитото" и до голяма степен те са насочвали неговите действия.
В същото време, щом разследващите са се свързали с майката на Дани, а после и с баща му, те са се върнали в страната.
Затова съдът счете, че домашен арест е достатъчен да осигури неговото присъствие в страната. В края на делото съдия Иванова обясни на момчето какви са му задълженията под домашен арест и че няма никакво право да напуска дома си, дори за да отиде на лекар, без знанието на районния инспектор.