Хокай Хюи е 5-годишен и е най-младият фотограф на "Нешънъл Джиографик". Той вече има повече от 100 000 последователи в "Инстаграм". Особеното на неговите фотографии са перспективите, коментира сайтът на германския вестник "Ди Велт".
Хокай снима американския запад, природата, танцьорите и каубоите.
Сега той иска да издаде своя книжка с творенията си. Чрезплатформата Kickstarter той представя проекта си и събира средства за развитието му.
Бащата на 5-годишното момче, който също е фотограф, разказва как синът му се е запалил по снимането: "Взех го с мен миналата година, когато отидох в пустинята. Дадох му полароид камера, с която да може да документира видяното. Моментално се влюбих в снимките му".
По-късно Аарон дал на сина си аналогова камера с надеждата, че Хокай, ще чувства същото вдъхновение като него, докато снима.
До края на общото им пътуване 4-годишното момченце тогава успяло да заснеме повече от 1000 кадъра. След като ги публикувал в "Инстаграм", таткото бил изненадан от обратната връзка, която получил.
"Перспективата от колене, която се получава при снимките на момченцето, е нова за документирането на американския запад, казва Аарон.
Въпреки това таткото не се надява, че детето му ще стане дете чудо, но иска да развива креативността, която всички деца притежават.