Внучето на Трайчо Василев-Пиже е в болница вследствие на стреса, преживян по време на нападението над екип на Нова телевизия в ромската махала в Самоков. Това стана ясно от лист за хоспитализация, който адвокатът на Василев представи в съдебна зала като ново доказателство, съобщи телевизията.Доведеният му син Владимир пък трябвало да бъде освободен, защото имал кредит за изплащане (именно в посока на Владимир сочат досега събраните улики, че е бил най-агресивен и е удрял оператора и шофьора на медията, б.р.)

В момента Софийският апелативен съд (САС) гледа мярката за неотклонение на Трайчо Василев-Пиже и доведения му син Владимир Андонов, които са задържани под стража заради нападението над екип на Нова на 6 октомври.

Колегите отидоха в ромската махала, за да интервюират Пиже, тъй като беше кандидат за общински съветник. До интервю с кандидат общинаря не се стигна, защото екипът бе посрещнат на нож.

Днес по традиция съдебната палата е окупирана от двайсетина роми, дошли да подкрепят Пиже и компания.

Василев искал да тушира напрежението в махалата, затова се намесил, стана ясно от пледоарията на Георги Лялев, адвокат на неуспелия общински съветник.

"Василев само псувал и крещял, но няма никакви данни, че е нападал журналистите. Цялото обвинение срещу него е, за да се угоди на една медия. В светлината на заливащите ни по същата тази медия формати, е най-малко цинично да бъде повдигано обвинения на Пиже и да се иска задържане", категоричен бе Лялев.

"Целена и търсена провокация". Така адвокатът описа поведението на журналистите от Нова, преди да бъдат нападнати от Пиже и компания. "Искам да бъда освободен под гаранция", заяви Пиже в последната си дума пред съда.