За пръв път в историята си данъчните в Пловдив предлагат на търг естествени перли - над 5 кг, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
Бисерите са нанизани и в насипно състояние и са задържани при опит за контрабанден внос в страната. Приходите от продажбата им отиват директно в националния бюджет. Те са различни по форма и цвят и в момента са обект на експертиза, която има за цел да определи качеството и първоначалната им цена. Освен перлите, данъчните предлагат на търг през ноември половин кг злато, 2 кг сребро и 10 кг смарагди.
След като през лятото НАП- Пловдив успя да продаде на търг тонове скумрия, сега предлага 14 тона круши, изоставени по подобен начин в полза на държавата. В тази схема се оказва, че търговецът е неизвестен. Плодовете имат сертификат за годност, издаден от БАБХ, а продажната цена ще е 80 ст. на кг. Тъй като стоката е малотрайна, процедурата за участие в този търг вече е задвижена и той ще се проведе в най-скоро време.
На търгове от началото на годината данъчните в Пловдив успяха да продадат вече 72 кг изделия от благородни метали, 42 леки автомобила, 11 недвижими имота и идеални части от тях. Освен скумрията, беше продадено и свинско месо, а немалко количество храни бе предоставено безвъзмездно на Държавната агенция на бежанците и няколко общини за разпределяне между социални заведения.