23-годишният Владимир Костадинов, подсъдим за убийството на красивата абитуриентка Стефка Маджарова, се опита за пореден път да протака процеса, твърдейки, че не чува.
Адвокатът му Асен Самуилов изтъкна, че клиентът му не бил добре със слуха. Експертиза, изготвена от вещите лица д-р Светлозар Спасов и Калина Маджарова категорично оборва тезата на защитата.
"Няма промяна в слуха на Костадинов, отговаря адекватно на въпросите", гласи заключението. Неколкократно Костадинов отлагаше процеса заради болното си коляно. Оказа се, че си е инжектирал нафта и дори фекалии, за да не присъства на заседанията.
Делото, което стартира на 10 юли м.г. в пловдивския окръжен съд, се отложи днес за 15-и път.
Причина за това стана съвпадения в имената на свидетели от едно и също село. По настояване на адвоката на подсъдимия трябваше да бъдат разпитани Павел Джингаров и съпругата му от с. Брестовица. В залата се появиха възрастен мъж на име Павел Джингаров, прекарал три инстулта и съпругата му Елена.
Оказа се, че това не са точните свидетели, тъй като в същото село имало друг човек, който носи името Павел Георгиев Джингаров. "Далечни роднини сме", обясни мъжът. Другият Павел имал лозе край Йоаким Груево, където през лятото на 2013 г. Стефка е била пребита и хвърлена в напоителен канал.
Защитата на обвинеямия поиска съдът да призове Павел Георгиев Джингаров и съпругата му Рени.
"Пореден трик", коментираха роднини на убитата абитуриентка. Съдия Елена Захова разпореди да се иска справка от националната база данни дали съществува такова лице на територията на Пловдивска област.
Друг свидетел - Мариан Николов, който живее в чужбина, също трябва да бъде разпитан по случая, поиска адвокат Самуилов."Нищо не пречи това да стане между Коледа и Нова година", каза той в съда.
"Радвам се на офертата ви да прекараме Нова година в съдебната зала", отговори му Захова. Тя отсече, че въпросният свидетел ще бъде призован в първите дни на 2016-а г. с надеждата, че по време на празниците ще се е прибрал от чужбина в България.