Мъжът, който върви по вода. Не, името му не е Христос, а Ши Лиянг и е китайски монах.
Мъжът се присъединява към монасите от манастира Шаолин, вдъхновен от кунг фу филмите на 80-те, разказва RedBull.com.
Ежедневните му тренировки включват тичане с железни пръчки на краката, като след девет години усилен труд той вече е способен да премине 120-метрова отсечка "по вода".
Китаецът използва и летви за баланс, на които се задържа за секунда.
В интервю за RedBull.com мъжът разказва, че когато бил дете - в края на 80те, бил грабнат от великолепните филми с китайски бойни изкуства. Той мечтаел да може да прави неща като летене във въздуха и ходене по вода.
През 2000 г. той пристигнал в манастира, откъдето като шофьор преди това бил минавал веднъж - именно тогава си спомнил за мечтата си и решил да я осъществи на всяка цена.
Всъщност, с тренировките по ушу той започва още преди да отиде в манастира, но именно там уменията му стават професионални.
Китаецът обяснява, че тичането по вода (дори и с помощта на летвите) е много по-трудно
и различно от това на земята, тъй като трябва да впрегнеш цялата си енергия, за да пазиш баланс и същевременно да се придвижваш напред.
Без никаква поддръжка, това би било невъзможно, но Лиянг я използва действително само за мигновено задържане.
Ако пробягам през всички летви, де факто "стоя" върху водата много пъти, а именно така се прави номера "полет над водата".
Мъжът казва, че е единственият способен на това в Китай. Сутрин и вечер той тича по около пет километра в планината и по равни пътища със стоманена плоча на гърба и метални пръчки на краката.
Досега той не е кандидатствал за Рекордите на Гинес. Следващата му цел е да измине 150 м.