Кървавият терористичен акт в Анкара миналата събота е извършен от атентаторите-самоубийци Юнус Емре Алагьоз и Омер Дениз Дюндар, съобщава вестник Hurriyet, цитиран от "Фокус", като се позовава на източник в турската полиция. 

По-рано турските медии съобщиха, че заподозреният в извършването на терористичния акт в турската столица Юнус Емре Алагьоз е по-голям брат на атентатора-самоубиец Шейх Абдурахман Алагьоз, който се взриви в Суруч през юли.
Според информацията на вестника, взривните устройства, използвани при атаките в Анкара и Суруч са идентични. Те са приготвени на тротилова основа и снабдени с поразяващи елементи – метални сачми. По данни на турското следствие, Алагьоз е бил свързан с „Ислямска държава“ и в продължение на няколко месеца се е намирал в Сирия, където е преминал подготвителен курс за приготвянето на взривни устройства.
Както разказва бащата на другия терорист, Омер Дениз Дюндар, неговият син също е ходил в Сирия два пъти – през 2013 и 2015 година, като е оставал там за по няколко месеца. Дюндар два пъти е задържан от турските власти, но е освобождаван.