Лидерът на Атака Волен Сидеров пристигна в сградата на ВСС преди началото на заседанието на съвета и пожела да бъде изслушан от кадровия орган на съдебната власт, предаде репортер на БГНЕС.

Малко преди това пред централния вход на ВСС 20-ина души, поддръжници на Сидеров, се събраха на мълчалив протест с плакати, на които пише „Цацаров свали имунитета” „Цацаров – американска марионетка” и др.

След като обсъдиха настояването на Сидеров магистратите решиха да го допуснат в залата и да го изслушат.

Пред ВСС Сидеров поиска оставката на главния прокурор Сотир Цацаров. „Аз не вярвам в безпристрастността на съдебната система, нека този случай да стане начало на тази реформа”, каза той. Според него Цацаров трябва да си подаде оставката като главен прокурор защото е извършил документна измама, свързана с имотното състояние на съпругата си. Сидеров каза, че „ е жертва на двойни стандарти” и обясни, че срещу него се води политическа атака.

Сидеров се обърна към Цацаров и го попита, защо не си подаде оставката и да бъде разследван заради “имотната измама” в която го обвинява. От своя страна Цацаров му обясни, че той няма такъв имунитет, какъвто Сидеров има. Депутатът заяви, че ще запознае с данните, с които разполага, етичната комисия и поиска от членовете на съвета да поискат отстраняването на главния прокурор.

Сидеров нарече случая срещу себе си “уникален” и заяви, че 5-6 часа след инцидента прокуратурата е излязла с изявление пред медиите, че Сидеров хулиганства и е ударил някого без това да е доказано.