В България не си ценим труда и не си помагаме. Това обяви Рут Колева в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия. Певицата сподели и какво я е накарало преди време да се обърне към българите в профила си във Фейсбук с доста остри думи. Там певицата споделя вижданията си за живота у нас.

„Обръщението ми бе към една част от българите. Основната тема, за която се говореше, как живеем. Преди време имах среща в нашенци в Индонезия. Чудех се защо те са избрали да са толкова далеч. От една страна това ме озадачаваше, но от друга ги разбирах. Ние не си ценим труда и не си помагаме. Декларацията не ми специална. Това е част от личното ми пространство. Половината ми приятели емигрират. Добре са и нямат намерение да си идват. В декларацията си говоря, че искам промяна”, обясни певицата.

Тя сподели още, че не се впряга от обидите, а те минават и заминават. Скоро Рут ще гостува на ВВС в Лондон, но още не е уточнила песента. „Ще имам и участие в радио Джаз ФМ в Лондон. Аз съм си намерила мястото. Музиката, която съм избрала да правя, не е поп, не е хитова. Намерила съм си нишата. Музикален бизнес в България няма от много години, но на мен ми харесва това, което правя”, каза още тя.