Всяка линийка насочва в определена посока и може да подскаже от какво се нуждае тялото ти.
 

Остаряването е естествен процес в живота и ако имаш поне малко здрав разум, вместо да прибягваш до пластични операции, ще осъзнаеш, че бръчките са всъщност знак за добър живот, изпълнен с радост и обич.

Чудел ли си се обаче някога какво казват линийките по лицето ти за цялостното състояние на тялото ти? Вижте надолу отговор на този въпрос:

Хоризонтални линии на челото

Хоризонтални линии на челото

Неслучайно ги наричат още "линии на тревогата", те са сигурен знак, че задържаш твърде много стреса в себе си. Задължително отделяй малко повече време всеки ден за отмора и почивка.

Линия на дясната вежда

Линия на дясната вежда

Това е знак, че е възможно вътрешните ти органи да са слаби, като линията на дясната вежда е свързана най-вече с черния дроб. Наблягай повече на пълнозърнестите и здравословни храни, като плодовете и зеленчуците.

Линия на лявата вежда

Линия на лявата вежда

Това обикновено е свързано с далака. За подобряване на здравето му яж повече естествено сладки храни. Разбира се, ако имаш и най-малко подозрение за нещо сериозно, трябва незабавно да отидеш на лекар.

Мостче на носа

Мостче на носа

Тази линия може да означава, че си податлив на сезонни, а и не само, алергии. Свързана е също така с либидото, така че може да означава, че желанието ти за секс е по-понижено от обикновено. Със сигурност няма да навреди да се замислиш как можеш да раздвижиш нещата в сексуалния си живот.

Бръчки в ъглите на очите

Бръчки в ъглите на очите

Вероятно най-разпространените в този списък линийки по лицето са знак, че животът ти до този момент е бил изпълнен с много смях. Те обаче могат да означават, че имаш лошо зрение и може да са причинени от прекомерно присвиване на очите.

Кръгове и торбички под очите

Кръгове и торбички под очите

Естествено може и просто да не си се наспивал от известно време, но сенките и торбичките може да са причинени и от нарушения във функционирането на бъбреците. Най-добре се наспи много добре, пий повече течности и наблягай на плодове и зеленчуци в менюто си.

Чувствителна кожа по бузите

Чувствителна кожа по бузите

Чувствителността може да е признак за храносмилателни проблеми. В този случай трябва просто да преосмислиш диетата си, за да си сигурен, че тялото ти получава всички необходими витамини и хранителни вещества. Ако проблемът обаче продължава, е най-добре да отидеш на лекар.

Зачервен връх на носа

Зачервен връх на носа

Това е много често срещано, но може да е свързано и с кръвообращението и сърдечната дейност. Зачервяване на върха на носа може да индикира проблеми с кръвното налягане.

Линии отстрани на устата

Линии отстрани на устата

Можеш да се пребориш с този знак на остаряването с повече фибри, движение и витамин D.

Усмихнати линии

Усмихнати линии

В най-добрия случай те показват, че често се смееш. Могат обаче да се опитват да ти покажат, че имаш слаб панкреаса, което можеш да поправиш като хапваш повече сини боровинки, череши, грозде, чесън и спанак.

Бръчки над устата

Бръчки над устата

За това можеш да благодариш на цигарите. Добрата новина е, че никога не е късно да ги спреш. Междувременно помага и диета, богата на кореноплодни зеленчуци, като ряпата и морковите.

Петна по устните

Петна по устните

Това може да показва слабо кръвообращение. Може би сега е добър момент да пробваш йога или някаква друга физическа активност, просто задвижи кръвта.