"Да, притеснявам се. По-рано казах, че Марк Чапман е луд, но вероятно не е. Вероятно е имал цел, която е искал да постигне. Не мисля, че го е извършил само от емоционална подбуда. Има причина, проста или сложна, която го оправдава пред себе си, което е плашещо". Това споделя съпругата на Джон Ленън - 82 годишната Йоко Оно, пред The Daily Beast.
Миналата година на Марк Чапман, излежаващ доживотна присъда за убийството на Джон Ленън, за осми път беше отказано помилване.
Оно е на мнение, че щом веднъж Чапман е убил, може да го направи отново, като този път жертвата може да бъде тя или синът й.
Запитана относно наркотиците, които са използвали с Джон Ленън, Йоко Оно не се притеснява да сподели, че основно на пушили марихуана, но че никога не я е харесвала.
Джон Ленън можеше да спи с мъже, но не намери нито един, достатъчно атрактивен, споделя още Йоко Оно.
Слуховете за любовна авантюра между Джон и мениджъра Браян Ъпстейн тя определя за неверни.
Според нея Ъпстейн е имал желание това да се случи, но Ленън го е отблъснал.
Оно смята, че връзката между Ъпстейн и Джон е била "любов, която никога не е консумирана".
Тя разказва, че в началото на годината, през която е убит, Джон Ленън е споделил с нея, че е можел да спи с мъж, но не е, защото не е имало достатъчно привлекателен за него.
На въпрос дали се чувства самотна Оно споделя: "Мисля, че най-известните хора са самотни, защото живеят отделено. Те имат изолиран живот от хората, които са около тях. Дори когато си с тях, има определено чувство за отделеност. Това е нещо, което не го предопределяш. То се случва. И или го приемаш, или не". Тя допълва, че за себе си го е приела изцяло.
Йоко Оно живее сама. Омъжвала се е три пъти в живота си, последният й брак е с Джон Ленън от 1969 до 1980 година.
Тя определя брака си за Ленън като изключително добър и се надявала това да бъде последната й връзка. Но не била.
"Винаги съм била с някого. Сега съм напълно сама и се чувствам много добре", споделя Оно.