Всяка страна си има своите традиции и обичаи. Те зависят от културата и религията на съответната държава, но някои са странни и дори ... ужасяващи.

Фестивалът на маймуната

Фестивалът на маймуната се провежда ежегодно в Тайланд. Хората от провинция Бури устройват истинско пиршество за живеещите там маймуни с 3000 кг плодове и зеленчуци.

Борба между камили

Борбата между камили е популярно събитие в Турция, по време на което зрителите гледат в захлас борба между две, специално отгледани, мъжки камили.

Antzar Eguna (Ден на гъската)

Испанска традиция, при която на водата се провесва намазнена гъска, а млади мъже минават отдолу с лодки и скачат в опит да откъснат главата ѝ.

Връзване на краката

В продължение на почти цяло хилядолетие момичетата в Китай на възраст между 3 и 14 години ставали жертва на болезнена традиция, прикоято стъпалата им били чупени и бинтовани, за да не пораснат прекалено много, а да останат малки и елегантни.

Рязане на пръсти

Жените от племето Дани в Индонезия освен емоционалната болка, трябва да преживеят и физическа. Когато член от семейството умре, тя трябва да отрежат част от свой пръст.

Забрана за използване на банята

Tidong е името на група хора в северната част на Борнео, които имат един не много приятен сватбен обичай. Три денонощия след сватбата на булката и младоженеца е забранено да ходят до тоалетната или да се къпят.

Женско обрязване

Това е една от най-зверските традиции, все още изпълнявана от последователите на исляма, главно в страни в Африка и Индонезия. Представлява премахване на клитора и външните полови органи на момичетата на възраст между 7 и 10 години.

Вижте повече за тези традиции във видеото от Vbox7.com.