На Марс е имало ядрена война преди 1,5 млн. години, след което са дошли на Земята. Българите ще живеят по-добре, когато променят себе си и политиците си. Това каза пред TV7 световноизвестният духовен учител Сал Ракели. За неговите ясновидски способности се носят легенди, но той бе много пестелив в думите си и отклони въпросите за бъдещето. Каза все пак, че щяло да има икономически трудности. „Българите ще живеят по-добре, когато първо променят себе си, а после поискат промяна и в политиците си, и в корпорациите, а и в тези, които поддържат статуквото. България е хубаво място с дълбоки исторически корени и големи учители като Петър Дънов. Кризата тук е като тази в целия свят. Тя е на съзнанието. В България семейството е много силно и хората могат да се съберат заедно, за да преминат по-лесно през кризите, които предстоят. Затова съм оптимист за вас”, каза още Сал Ракели.След като водещите го попитаха дали трябва да се страхуваме за бъдещето си, той отговори, че страхът бил единственото нещо, от което трябва да се страхуваме. 

„Ние сме тук, за да го преодолеем, за да преминем в следващия етап като вид. Виждам един духовен Ренесанс. Той в определен момент ще премине във физически. Това няма да стане за една нощ. Всеки трябва да промени нещо в себе си, за да види промяната в света както казва Ганди. За да бъдем готови да преминем в следващото духовно ниво, трябва да предизвикаме нашите системи от вярвания. Това, което ни спира по пътя, е, че ни е казвано колко сме безпомощни да променим системата. Всъщност това не е вярно. Вижте тези хора, които са променили света без значение дали това са Ганди, майка Тереза, Айнщайн, Тесла, Исус, Буда, Мохамед! Те са доказали, че само един човек е необходим, за да направи промяната“, коментира ясновидецът.

„Знам, че е трудно за много българи, но и в целия свят е така. Ние сме създадени по образ и подобие на нашия създател, което означава, че имаме творчески способности, заложени в нас. Ако вярваме, че можем да направим нещо, ще успеем. Започвайте деня с молитва, с дълбоко дишане, с медитация. Повярвайте, че промяната е във вас. Лесно е да обвиняваш политиците, макар че те понякога заслужават, но те са отражение на хората“, подчерта Сал Ракели. 

Според него духовните водачи идват от по-висшите измерения.

„Виждам ги като топки светлина. Те виждат живота в перспектива, не са въвлечени в проблемите на Земята и затова могат да ни дадат по-точен съвет. Извънземните може да се каже, че са от по-висши измерения. В новата си книга говоря за историята на Земята и за това, което моите водачи са ми казали - че е имало ядрена война на Марс преди 1,5 млн. години. Тогава много от извънземните, които са живели там, са дошли на Земята“, добавя гадателят.

„Айнщайн е казал, че ако посрещаме един проблем със същия модел на съзнание, никога няма да можем да го решим. Трябва да повишим нивото му, за да намерим решение за проблемите си“, завърши Ракели.