Интерсексуален французин получи разрешение от съда в град Тур в свидетелството му за раждане да бъде вписано "неутрален пол", съобщи АФП.
Съдът в Тур нареди службата по гражданско състояние в кметството да промени данните за лицето, което е интерсексуално (със смесени полови белези), но е вписано с мъжки пол. В свидетелството му за раждане трябва да бъде вписано "неутрален пол".

"За пръв път фрески съд разрешава на някого да излезе от бинарната система "мъжки/женски пол" – пише безплатният ежедневник "Вен минют".
"Полът, който му се приписва от раждането, изглежда чиста измислица, налагана през цялото му съществуване" - пише съдията в решението си. - Не става дума за признаване на съществуването на някакъв "трети пол", а за отчитане на невъзможността ищецът да бъде определен от единия или другия пол".
Според медицинските показания ищецът е роден с "рудиментарна вагина" и "микропенис", без тестиси, и страда от това, че е определен по рождение като мъж.
"През пубертета разбрах, че не съм момче. Нямах брада, мускулите ми не се развиваха" - разказа човекът, който сега е на 64 години и иска да остане анонимен.