Водачите на два автомобила, превозвали нелегални имигранти, са задържани от магистралните полицаи на ОД на МВР - София, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция.
Около 18:00 часа на 13 октомври служители на сектор „Престъпления по пътищата“ в ОД на МВР - София подали сигнал за спиране на лек автомобил на главен път 1-8 с необичайно голям брой пътници.
Водачът на автомобила обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си, ускорявайки скоростта. След кратко преследване полицейските служители спрели автомобила, в който освен водача били установени още 7 чужденци, представящи се за граждани на Афганистан. Лицата са отведени в полицията в Сливница за продължаване на работата с тях от служители на група „Миграция”. Водачът е криминално проявен столичанин на 31 години. Задържан е с полицейска заповед за срок до 24 часа.
Около 2:20 часа на 14 октомври в района на 13-и км на автомагистрала „Тракия“ служители на сектор „Престъпления по пътищата“ в областната дирекция спрели лек автомобил, в който при последвалата проверка установили общо 8 чужденци без документи за самоличност, представящи се за граждани на Афганистан.
Двама от тях били открити в багажника на автомобила. Водачът- на 58 години от Пловдив, криминално проявен, е задържан в полицията в Елин Пелин за срок до 24 часа.
Чужденците са отведени в полицията в Елин Пелин за продължаване на работата с тях.
По двата случая са образувани преписки.