По време посещението си на строителната площадка на космодрума „Восточни” президентът на Русия Владимир Путин отбеляза, че има нарушение на сроковете за изграждане на новия проект. Той поиска от служителите на „Роскосмос”и Федералната агенция за специално строителство да докладват за причините за забавянето.В началото на заседанието за „Восточни” вицепремиерът Дмитрий Рогозин обеща да направи всичко възможно да стартира работата на космодрума още до края на тази година, но към края на срещата Путин обяви, че сроковете могат да се удължат.

„Настройте се за старт през 2016 г., през пролетта, ако трябва – за Деня на космонавтиката, и това ще е добре. Ако не стане, няма нужда от щурмоващина”, цитира Путин „Интерфакс”. – Щурмоващината и свръхусилията не са подходящи за космическата дейност, тук е нужна ритмична работа и качество.”

„До средата на април ще успеем”, увери го Дмитрий Рогозин.

Очаква се с помощта на ракетите „Съюз-2” да бъдат изстреляни научните космически апарати „Ломоносов” и „Аист”. По-нататък от космодрума ще бъдат изстрелвани ракетите-носители „Ангара”.