Playboy спира да публикува снимки на голи на жени. Решението е част от новия дизайн на списанието, информира The New York Times.
Американските собственици на изданието посочиха, че голотата вече не е модерна заради интернет, а порнографските списания на този етап не са достатъчно комерсиални.
Потреблението на Playboy е спаднало от 5,6 милиона през 70-те години на 20 век, до скромните 800 000 в момента, показват официалните цифри.
Все пак списанието ще продължи да показва жени в провокативни пози, но не изцяло голи.
Решението за промяна в политиката на Playboy е било взето на среща миналия месец, на която е присъствал и основателя на списанието - Хю Хефнер. Изданието започва да излиза през далечната 1953 година.
"Битката бе поведена и спечелена. В момента сте на един клик от всеки сексуален кадър, който можете да си представите. И това е безплатно", коментира изпълнителният директор на Playboy Скот Фландърс.
Отминали са и дните, в които общественици като Мартин Лутър Кинг, Малкълм X и Джими Картър даваха интервюта за Playboy, за да засилят и политическото значение на списанието.
Така, изданието, с благословията на 89-годишния Хефнер, сменя политиката си, след като години наред то бе олицетворение на похотливостта, информира още The New York Times.