Угасна крехката надежда за спасяването на малкия Павел Гуцало. Шестгодишното момченце от Разград страда от онкологично заболяване и за лечението му беше организирана голяма дарителска кампания, в която участваха и много русенци. „Утро” също даде своята подкрепа. Последната инициатива за набиране на средства бе благотворителният базар в комплекс „Евас” през почивните дни, който събра 1606 лева, но вчера се оказа, че и всичките пари на света не могат да помогнат. С неописуема мъка родителите на лъчезарното русокосо дете съобщиха от клиниката в Израел, където Павел е приет за лечение, че болестна му е нелечима и всички познати на съвременната медицина терапии могат само малко да забавят процесите, но не и да ги спрат.
„Прибираме се в България… У дома… Моля всички кампании за събиране на средства да спрат!  Благодарим ви от все сърце за всеки дарен лев, хора с прекрасни сърца! След последния ми отчет са събрани още 55 000 лв, т.е. огромната сума от общо 475 000 лв.!!! Изразходваните до тук средства за операцията и болничния престой от 17 дни са 35 000 $. Оттук насетне средствата ще бъдат замразени. В този тежък момент просто нямаме решение за какво и как да бъдат използвани. Моля да ни разберете... Оттук насетне само Господ има думата! Оставаме в Божиите ръце и въпреки всичко, не спираме да вярваме в нашето чудо! Молете се за нас!”, се казва в обръщение на родителите, публикувано във Фейсбук групата „Заедно за Павел”.
В кампанията за Павел са включиха стотици хора, присъедини се и футболният шампион „Лудогорец”, на помощ се притекоха и много фирми. Така бе събрана астрономическа за българските стандарти сума, която най-вероятно ще бъде дарена за лечение на деца с онкологични заболявания или ще стане основа за създаване на фондация за борба с детските онкологични заболявания на името на Павел Гуцало.          

СКЪПИ ХОРА,От снощи мисля как да поднеса новината и така и не мога да подбера подходящите думи.Получихме резултата от...

Posted by Заедно за Павел on 12 октомври 2015 г.