Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще се повишава. През деня над Южна България ще преобладава слънчево време.Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщава дежурният синоптик Георги Цеков. 

На места в сутрешните часове видимостта ще е намалена. Предимно облачно ще е над северните райони, а в крайните североизточни все още ще има валежи от дъжд, които по-късно през деня ще спрат и облачността ще се разкъса. 

В по-голямата част от страната ще е почти тихо. В Източна България ще остане ветровито с умерен и временно силен северен вятър. Максималните температури ще са в широки граници: от 7-8° в североизточните, до 19-20° в крайните югозападни райони.

Над Черноморието ще е предимно облачно, преди обяд все още с валежи по северното крайбрежие. Ще духа умерен временно до силен северен вятър. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, по високите части от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 6°.