От днес стартира образователната инициатива „Таланти на бъдещето“, която ще отличи ученици, амбицирани и мотивирани да развият потенциала си в областта на математика и информатика. Конкурсът се организирана от eMAG, в партньорство със сдружение Holiday Heroes и e подкрепян от платформата с видео уроци Уча.се. Общата стойност на наградите е приблизително 20 000 лв. Петима младежи, показали най-добри знания и умения, ще получат специална стипендия от по 3000 лв., за да могат да инвестират в своето образование и развитие, а 15 техни подгласници ще бъдат отличени с таблет.

Образователната инициатива „Таланти на бъдещето“ дава възможност на всички ученици в класовете между 7-12 кл. да се съревновават помежду си, като кандидатстването става лесно и удобно на сайта https://holidayheroes.bg/talents/

Всеки ученик трябва да подаде документи, аргументиращи постижения в областта на математиката и/или информатиката и да напише есе като се аргументира защо той/тя заслужава да получи стипендията. За да бъдат допуснати до участие, кандидатите трябва да прикачат задължителените документи, включващи копие от бележник за предходната година, показващ оценките на кандидата по математика и информатика; кратко есе на тема „Защо трябва да получа награда?“; попълнен регистрационен формуляр; препоръка от учител. Допълнително предимство ще е участието на ученика в Уча.се и постижения при работата с видео платформата; дипломи, сертификати и отличия от състезания по математика и информатика; идея или план за бъдещ проект в една от тези области.

Конкурсът „Таланти на бъдещето“ ще се проведе в два етапа. Първият включва събиране на всички кандидатури, като крайният срок за подаването им е 2 ноември 2015 г. В рамките на седмица след това журито ще отличи талантите по предварително представени в сайта на проекта критерии. Най-високо оценените 20 ученици ще бъдат поканени в София на интервю и практическа задача с представителите на журито на 14 ноември 2015 г.

Всеки един от първите 5 отличени ученици ще бъде награден със стипендия от eMAG в размер на 3000 лв. Подгласниците също ще получат заслужено признание за таланта си, получавайки таблети от онлайн магазина. Партньорите на инициативата – Уча.се, ще наградят 20-те финалисти с безплатен годишен абонамент до обучителната платформата, а всички кандидати в проекта ще получат едномесечен безплатен абонамент до видео уроците.