Младежи пребиха кметски наместник на ДПС в белишкото село Гълъбово. 53-годишният Мустафа Шайков станал жертва на нападение в събота вечерта по време на партийно събрание в съседното селище Орцево. Той твърди, че върху него се нахвърлили петима млади мъже, роднини на Радослав Ревански, който е кандидат на ДПС за кмет на община Белица.Екшънът се разиграл пред очите на кандидат-кметовете на селата Орцево, Кузьово и Палатик. Събранието започнало час-два по-рано в партийния офис с участието на Радослав Ревански, пише "Стандарт". „Той си каза думите, след това почерпи всички, които се бяхме събрали. Поседя още малко и си тръгна. Ние останахме в клуба. Пийнахме по една-две ракии, но не сме прекалявали", разказа Мустафа Шайков.

В разгара на купона младеж от съседната маса станал и се насочил към кметския наместник на Гълъбово. „Ти какво правиш тук? Твойто място не е тука. Ти работиш срещу ДПС и срещу нашия кандидат за общински кмет", развикал се той. Скочили още четирима млади мъже от Бабяк и свалили с няколко удара Шайков на земята, където продължили да го налагат с ритници. Останалите присъстващи се намесили и успели да го отърват от по-тежки последици.

Пострадалият се обадил на сина си, който дошъл и го отвел у дома. „Такъв срам не съм брал през живота си. От 20 години съм кметски наместник на Гълъбово, председател съм на ДПС в моето село", каза Шайков. Според него младежите са близки на Ревански. Той не може да си обясни с какво е предизвикал агресията на младежите, които го обвинил, че не работи достатъчно усърдно за ДПС. Пострадалият мъж има синини и охлузвания на гърба от ритниците. Има и белег на главата.

Категоричен е, че ще си извади медицинско свидетелство и ще внесе жалба срещу насилниците в полицията.