"За ГЕРБ е ясно, че БСП и ДПС са една партия, а целувката на "Орлов мост" не е случайна. Не е случайно и присъствието на председателя на ДПС Лютви Местан на 48-мия конгрес на БСП, а оттук нататък всеки глас за БСП, е глас за ДПС". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Не сме против да се дават пари на общините от държавния бюджет, но това са парите на данъкоплатеца. Защо трябва всичките ни пари да се харчат по този начин, вместо да получим финансиране от Брюксел", попита Борисов, според когото обяснението е, че когато средствата минават през Брюксел, минават и през контрол.

Борисов изрази опасение, че проектите ще бъдат разбити на малки проектчета, за да може след това средствата да бъдат трудно проследени. "В големите градове живеят хора, които плащат данъци и би било справедливо да получат средства", каза още Борисов и даде пример с Южната дъга, която "не е на ГЕРБ, а на всички граждани на София".

Борисов съобщи, че е написал писмо до премиера Пламен Орешарски, в което настоява за среща между премиера и кметовете на населените места. Лидерът на ГЕРБ коментира и 48-мия конгрес на БСП. "Вчера видях, че БСП продължават да приемат историята и хората, които са правили концентрационни лагери и взривявали църкви", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че очаква да бъде сезирана ЕК и Сметната палата, както и че част кметове на ГЕРБ ще обжалват постановлението за условията и критериите за избора на проекти по програмата за "Растеж и устойчиво развитие" пред Прокуратурата.