Трагедията е голяма. Кошмар е меко казано. Това, което беше в тунела „Витиня”, е много по-жестоко от филм на ужасите. Да си там, сред хората с вързани ръце. Всеки вика за помощ, а ти не можеш да помогнеш, разказа в сутрешния блок на Нова телевизия „Събуди се” един от лекарите, изпратен на мястото на верижната катастрофа - д-р Пламен Миланов.
„Достъпът до тунела беше труден. Ние бяхме първа линейка. От Йорданкино започна драмата. Огромна автоколона, никой не ти осигурява достъп. Аварийната лента не беше освободена”, спомни си той. Д-р Миланов добави, че екипът му е успял да стигне до първите автомобили. „След това започна драмата. Реална помощ бяха започнали да оказват колегите от Ботевград и Етрополе. Вече бяха извозени някои от пострадалите”, каза още той.
Колежката му Даниела Николова заяви, че тя е била от втория екип, тръгнал към катастрофата. „Много трудно се промъквахме. 10-15 минути загубихме, докато се доберем до мястото. Първоначално в началото на тунела имаше осветление, имаше коли на пожарната. На изхода обаче беше пълен мрак. Едвам стъпвахме, с фенерчета си светехме, имаше и разлято масло”, разказа тя. „С джобни фенерчета светехме във всяка разфасована кола, за да видим дали има някой, който се нуждае от нашата помощ”, подчерта Николова.