Хиляди души се събраха в центъра на Анкара в памет на загиналите при вчерашния атентат в сърцето на столицата, съобщи ТАСС.
Основните пътни артерии в града са напълно блокирани заради шествието. На демонстрацията присъстват членове на различни синдикати и обществени организации, както и обикновени граждани. Почти всички участници в митинга носят траурни ленти. Няколко активистки групи развяват знамената на организациите си, но повече граждани са дошли без флагове, само за да почетат паметта на жертвите на трагедията.
По-рано днес група граждани оставиха цветя на мястото на инцидента. Шествия в памет на загиналите и в знак на протест срещу тероризма са организирани и в други градове на страната.
В същото време експерти по съдебна медицина продължават да разпознават телата на жертвите, сред които са и тези на двамата атентатори-смаоубийци. Окончателният брой на жертвите на атентата в Анкара е 95 души, 48 са в критично състояние, а 246 са в болници под лекарско наблюдение с по-леки наранявания от експлозиите.
На 1 ноември в Турция ще се проведат предсрочни парламентарни избори. Много местни анализатори смятат, че атаката е опит да дестабилизира страната и да подкопае позицията на Партията на справедливостта и развитието на премиера Ахмет Давутоглу. Вече няколко обществени организации излязоха с обвинения срещу властите, че не са в състояние да осигурят сигурност.
Появиха се и опасения, че на изборите правителството не е в състояние да гарантира сигурността на избирателите.