18-годишният младеж, който преди близо седмица прегази човек в месттността Копитото на Витоша, не спрял, въпреки че тримата му приятели, които били с него в колага, го убеждавали.
Дани Мохамед Фахд ал Келани е обвинен за смъртта на 63-годишния Радослав Стоянов. Човекът бе открит мъртъв на 6 октомври, а Дани бе задържан на 8 октомври. Свидетели разказаха, че видели изпочупен мерцедес да слиза от Витоша по Беловодски път.
Според съдия Величка Цанова са налице всички предпоставки, за да се направи обосновано предположение, че Дани е извършил престъплението. Тя прецени, че има реална опасност той да се укрие, тъй като преди дни се опита да избяга в Румъния с баща си.
Според защитата му Дани не е бягал, за да се скрие, а отишъл с баща си по бизнес дела. Той се върнал веднага, щом разбрал, че го издирват.
В мерцедеса освен Дани били и трима негови приятели. Те казали, че след удара поискали да спрат и да видят какво се случва с блъснатия човек, но младежът отказал. “Искам да се прибера у дома”, казал той.
Съдът го остави в ареста. Решението може да бъде обжалвано пред апелативния съд.