Човекът, наскоро обявен за върховния хищник на Земята, изглежда е абсолютният господар на планетата. Но въпреки това, все още има местенца, до които няма прокарани магистрали и е много трудно да се стигне.

Манастир „Тигрово гнездо” (долина Паро, Бутан)

Манастирът е издигнат през 1692 г. Скалата, върху която лежи, се намира на 3100 м. надморска височина. Според легендата манастирът е построен около пещера, в която гуру Падмасамбхава е медитирал три години, три месеца и три часа през VIII в.

Метеора (Тесалия, Гърция)

Името на световноизвестния комплекс от манастири се превежда „висящи в небето”. Деветте манастира са разположени върху труднодостъпни скални стълбове на 400 м. височина.

Къщата на архипелаг Вестманеяр (Исландия)

Наричана е най-изолираната къща в света. Пет фамилии са населявали острова преди около 300 години, като единствената постройка там първоначално е служела за бунгало за тъпоклюни кайри.

Скалата Кацхи (Имеретия, Грузия)

На върха на скалата Кацхи, на 40 м. височина, е разположена църква, посветена на свети Максим. Скалата е изкачена от изследователи за първи път след 1944 г. Изоставена и порутена, оригиналната църква е реставрирана през 2009 г.

Кои са останалите изключително трудно достъпни места по света, гледайте във видеото отVbоx7.com.