През последните няколко години хората масово станаха „по-мързеливи“ и предпочитат да комуникират онлайн и дори да си търсят партньори в нета. Има куп различни сайтове и приложения и по мнението на мнозина те са лесен начин човек да получи бърз и неангажиращ секс с тяхна помощ. Дори обвързаните мъже обаче нерядко продължават да поддържат профилите си в подобни онлайн проекти.Скорошно проучване на www.vouchercloud.com показва, че една пета от господата на възраст между 18 и 35 години имат профил в сайт за запознанства, макар че имат постоянна партньорка. Каква е причината?

Просто гледат
Няма лошо в това човек да разглежда. Нима вие не хвърляте по едно око, изпълнено с похот към красавеца, който минава край вас? Едно е да гледаш, друго е да действаш! Освен това в подобни социални пространства има и много звезди и вашият приятел може просто да иска да погали егото си и да си попише с една от тях.

Търси ново гадже
За някои мъже връзките са като работата – не напускат старата, докато не намерят нова, по-добра. Има вероятност той да е на лов за ваша подобрена версия.

Да си пише с нови хора
На практика за тази цел са социалните мрежи, ала като се замисли човек Facebook и Instagram може успешно да изпълняват функцията на сайтове за срещи и запознанства. По тази логика и дефинираните така онлайн пространства, може просто да служат за комуникация между различни хора без да се цели връзка или свалка.

Неангажиращ секс
За съжаление и тази причина не е за изключване. Вместо да ви кръшне по баровете и да си прави усилието да сваля някоя мадама с питиета и сладки приказки, му е доста по-лесно и „безопасно“ да си намери „лесна“ жена в подобни сайтове.

Да си гали егото
Вярвате или не и представителите на силния пол са суетни и обичат да бъдат ухажвани. Може връзката ви да е силна и сериозна, но на него да му липсва допълнително внимание и той да си го търси в мрежата, без да има някакви специални намерения към жените, с които си чати.