Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг публикува видеоклип на личния си профил, който показва какви алтернативи на бутона „Харевам“ ще бъдат предложени.

Видео с мобилното приложение на сайта показва, че бъдеща функция ще ни позволи да изразяваме емоции, различни от „Харесвам“. При по-продължително натискане на Like ще се появява меню с емотиконките за изразяване на различни емоции като любов, смях, тъга и гняв. Имената на картинките са Like, Love, Haha, Yay, Wow, Sad и Angry.

Не се знае кога новият бутон ще бъде наличен за всички потребители по света. Засега опцията е в тестове период и е достъпна само за някои потребители.

Марк Зукърбърг коментира, че емоджитата ще позволят изразяването на широк спектър от чувства при запазването на „почтителен“ тон в мрежата.

Миналия месец се появиха информации за въвеждането на бутон „Не харесвам“

Въпреки че през септември Зукърбърг каза: „Нашите потребители питат за бутон „Не харесвам“ от много години и днес е специален ден, защото от днес вече мога да кажа, че сме започнали работа и сме много близо до това да предложим такава опция“, във видеото засега не се забелязва вариант за изразяване на директно „нехаресване“ на дадено съдържание.

Вижте видеото, което създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг пусна в личния си профил по повод новостите в социалната мрежа.
 

Meet the new Reactions.

Posted by Mark Zuckerberg on 8 октомври 2015 г.