Момичетата на Славчо за първи път прекрачват прага на бащиния му дом, но веднага след това дамите ще трябва да прекрачат друг един праг – този на свинарника във фермата, където ще им се наложи да преодолеят страха си от едрите животни и да ги изкъпят. Дали кандидат-фермерките ще уловят разликата между свиня и шопар и доколко ще успеят да изпълнят селскостопанската си мисия – ще ги оцени самият Славчо.
 
Интригите и конкуренцията между българките и украинката се разгарят с нова сила във фермата на Славчо, а една от дамите ще трябва да си тръгне завинаги. Романтичен жест към едно от момичетата ще предизвика силна ревност, обидни думи и пряк сблъсък между претендентките за сърцето на фермера. След първи пориви на близост и първи скандали, Слави ще бъде изправен пред труден избор – да се раздели окончателно с едно от момичетата.
 
Трескава подготовка очаква претендентките за сърцето на Петър, които стягат куфарите и се готвят за първата среща с новия им дом. Увереност, усмивка или удобни обувки ще предпочете да вземе със себе си всяка от дамите и на какво скрито оръжие ще заложи, за да спечели любовта на фермера. Защото битката за вниманието и любовта на Петър, започнала в басейна в Банско, сега ще се пренесе на територията на неговата ферма.
 
В сърцето на Златна Добруджа Петър ще отвори вратите на дома си, за да посрещне кандидат-фермерките на огромна трапеза, която обаче те трябва да подготвят, след като собственоръчно разфасоват и приготвят месото. Срещата с родителите на Петър за неговите избраници ще се превърне в истинско изпитание, а опитите на една от тях да впечатли родителите му със специални подаръци и послания ще предизвика първите негативни коментари у бъдещата свекърва.
 
Камен също е подготвил неочаквано изпитание за своите дами, с което ще тества артистичните им заложби и тяхната сръчност. Дали това обаче е истинската фермерска реалност и колко дълго ще запазят приятното първо впечатление неговите дами?
 
Ще се справят ли градските момичета със селската работа въпреки липсата на опит и дългите маникюри? Готови ли са за първата среща с майката на избрания фермер, ще успеят ли да овладеят ревността си? И коя дама ще се раздели с фермерския живот завинаги - предстои да разберем тази вечер във „Фермер търси жена”, от 21:00 ч. по Нова.