Бюджет 2016 година ще бъде внесен в парламента до края на месеца в рамките на закона.
Това каза пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов след срещата му с ПГ на ПФ. Горанов посочи, че бюджетът не се е забавил заради това, че не е бил внесен на индикативната дата 6 октомври, а защото законът позволява да бъде внесен до 30 октомври.
„Насрочен за следващата седмица е втори кръг от консултации за обсъждане на бюджет 2016 година с парламентарните групи. Ние сме поканили всички партии, които подкрепят правителството. Първата среща политико-експертна ще се проведе в МФ. Ще чуем приоритетите, които отделните партии определят", каза финансовият министър. Той поясни, че в момента се коментира, за какво да бъдат заложени повече пари в бюджета за следващата година като поясни, че той самият има приоритети, но по думите му те не са най-важните и за това се правят консултациите. „Многократно съм заявявал, че българските бюджети трябва да инвестират в 2 направления човешки капитал - образованието и инфраструктурата и максимално добър баланс между двете", каза Владислава Горанов. 
В отговор на въпрос свързан с последното интервю на Цветан Василев, където банкерът е казал, че Владислав Горанов е един от министрите в кабинета Борисов 2 с близки отношения с Делян Пеевски и заблуждава обществото, че само 30% от КТБ, могат да бъдат спасени и твърди, че има още 2 милиарда активи, които могат да намалят щетата, министърът на финансите каза. „Предлагам да се върне в България и да покаже, как това може да стане. Това, което той бягайки от България остави са липсващи 206 милиона лева в касата на банката и доказана с одитни доклади огромна капиталова дупка, която вече е в несъстоятелност. Да дойде да си докаже тезите, не да бяга и да се крие", коментира той.