Даниъл Крейг вече е приключил с ролята си на най-известния таен агент в света Джеймс Бонд. На въпрос на британското издание „Time Out London“ дали може да си представи да участва в още един филм за Агент 007 той отговори, че „по-скоро ще счупя тази чаша и ще си прережа китките... Приключих с това за момента“.
След това обаче той уточни, че не се е отказал от ролята завинаги, а просто би искал да направи почивка от година-две, но ако участва в нов филм от серията, то „ще бъде само заради парите“. В същото време британският в. „Сън“ съобщи, че за ролята си на агента в последния филм от поредицата - „Спектър“, Крейг се очаква да получи 39 млн. паунда (близо 60 млн. долара). Това го прави един от най-скъпо платените актьори, влизали в образа на тайния агент.
Според източник на „Сън“ Крейг ще получи 24 млн. долара за играта си във филма, още 6 млн. за авторски права и 30 млн., ако прогнозите за реализирането на филма се осъществят.
„Дори и ако се вземе предвид инфлацията той е най-скъпо платения Бонд актьор“, каза източникът на изданието.
Режисьор на на последния филм, който ще излезе през ноември, отново ще бъде Сам Мендес, който стои и зад предишната лента „Координати: Скайфол“.
Сред възможните наследници на Крейг се споменават имената на актьори като Идрис Елба, Хенри Кавил и Деймиън Люис.