След като екип на Нова телевизия бе нападнат в ромската махала в Самоков, журналистите Миролюба Бенатова, Вероника Димитрова и Биляна Борисова разказаха за опита си в работата на някои места у нас, където журналистите, меко казано, не са добре приети.
В ефира на Нова телевизия репортерите споделиха, че в някои села и махали са карани да се чувстват като „навлеци” и „чужди тела”.
„В разградското село Ясеновец например не влиза никой външен човек, дори и полицаи. Там е „кварталът на богатите”, където живеят хора, сочени за крупни телефонни измамници”, разказа Бенатова.
Кореспондентът на Нова от Видин и Монтана Биляна Борисова пък припомни случай, при който общинар от Брусарци се нахвърли върху екип на телевизията и нанесе щети върху техниката.
„Преди два месеца получихме писмо, с което ни уведомиха, че разследването се прекратява, защото нанесената щета е на стойност, по-ниска от тази на минималната работна заплата”, каза Борисова.
Все още няма развитие и по случая с джебчиите от Игнатиево, чиято престъпна дейност беше разкрита от Вероника Димитрова.
„Някои от героите в серията от репортажи сега се опитват да влязат в политиката”, каза репортерът.
„Партиите са функции на тарторите. Без тартори няма партии”, коментира Миролюба Бенатова.