Убиецът на 63-годишния софиянец Радослав Стоянов, който беше прегазен в понеделник вечерта на Беловодски път под Копитото, е заловен от полицията, предаде БЛИЦ.
18-годишният младеж е заловен в Русе, откъдето се е опитвал да избяга от България. Именно той е карал мерцедеса, помел човека на Витоша.
Убиецът се е опитвал да се измъкне с друга кола, докато негови приятели прикривали следите по мерцедеса, оставен в текстилна фабрика в столичния квартал "Надежда". Автомобилът бил с изкривен капак и вдлъбнато предно стъкло. От удара на мястото останали много парчета от фаровете на колата, мигачите, бронята и други отломки. В тежкия сблъсък мерцедесът счупил десния крак на Стоянов, както и няколко гръбначни прешлена. Пострадалият имал и кръвонасядане в задната част на главата.
Камера на входа на Бояна и показания на очевидец са помогнали за залавянето на беглеца.
63-годишният софиянец Радослав Стоянов вървял от лявата страна на пътя и се спускал надолу към града. Човекът е бил ударен отзад от мерцедеса. Компанията, която се е возела в колата, не е видяла мъжа и шофьорът не е успял да реагира, разказаха разследващи.
Инцидентът е станал в участъка между Тихия кът и Мечката в понеделник вечерта. Според съдебните лекари е починал на място. Когато разбрали какво са направили, младежите се уплашили и избягали. За да не направят впечатление, дори загасили фаровете на автомобила.