18-годишно момиче от Симитли е в критично състояние след коктейл от лекарства и уиски. Натровената девойка е приета за интензивно лечение в реанимация в благоевградската болница, пише "Струма". Момичето погълнало две таблетки от медикамента "Неуропан" на билкова основа около обяд.
Трагедията във фамилията на момичето е голяма, преди две години внезапно починала сестра ѝ, бащата също е починал преди години. Девойката е стриктна, добра ученичка, но двойната смърт в семейството се отразила на състоянието ѝ. Вчера тя погълнала две таблетки от медикамента "Неуропан", след което отишла при своя приятелка. В разговора двете момичета решили да се почерпят с уиски и неусетно изпили по висока доза алкохол - по 200 грама.
Изведнъж А.Д. се почувствала зле, незабавно приятелката ѝ потърсила лекарска помощ. Първа помощ ѝ е оказана във филиала в Симитли, предвид силната интоксикация на организма и нараняване по устата, което момичето получило при падането си, е транспортирана с линейка до благоевградската болница. Свикан е лекарски екип за консултация, оказана ѝ е реанимационна помощ и е настанена за лечение. Остава под активно наблюдение на анестезиолози в МБАЛ-Благоевград.