Кубрат Пулев ще се изправи срещу бразилския ветеран Джордж Ариас при завръщането си на ринга след почти едногодишна пауза.

Българският боксьор не е имал официален мач, откакто загуби от световния шампион Владимир Кличко и записа първо поражение на професионалния ринг.

Пулев и Ариас ще се изправят един срещу друг на гала вечер на 17 октомври в германския град Карлсруе. 41-годишният бразилец е роден в Сао Пауло и има 56 победи (42 с нокаут) и 13 загуби. 181-сантиметровият боксьор е шампион на родината си и Южна Америка. 

Той се боксира за последно през юли, когато беше убедително надигран по точки от братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи. През миналата година Ариас се боксира срещу съотборника на Пулев в "Зауерланд" Денис Бойцов и отново отстъпи по точки.



Мачът между Пулев и Ариас е и първият, за който българинът се е готвил с новия си треньор Ули Вегнер.

"Кубрат притежава много талант, но на моменти неговото его му пречи. Няма да позволя това да се случи отново. Дадох му да разбере кой е шефът. Работихме върху защитата и той вече показва доста знаци на подобрение. Нямам съмнение, че Кубрат има способностите да се боксира с най-добрите", коментира Вегнер.