Четири години след като посети страната ни, в 16.29 ч. италианската актриса Клаудия Кардинале отново стъпи на българска земя, предаде репортер на БГНЕС. Посрещната с букет от рози, звездата на италианското кино веднага побърза да запали цигара.
Пред медиите тя демонстрира непринуденост и кокетничеше с камерите и фотообективите. Италианската звезда от 60-те заяви, че се чувства много щастлива, “като в рая”. “Тук е прекрасно. Бях тук преди няколко години и съм доволна, че се върнах”, заяви тя.
Чудейки се за втори или за трети път идва в страната ни Кардинале се пошегува ”Участвала съм в 152 филма, трудно ми е да си спомням всичко сега”.
Кардинале заяви, че е започнала да се снима във филми много малка - на 16 години и е обикаляла навсякъде - Австралия, Америка, Индонезия, Амазония, Русия.
По специално за периода си в Амазония, тя заяви, че периодът, който е изкарала там е бил прекрасно приключение за нея. “Беше и много опасно, но аз харесвам опасните неща”, каза тя.
Относно възрастта си и факта, че в миналото, когато е била млада е била секс символ Кардинале заяви, че не може да спре времето, но разбира се, предпочита отново да е млада.
Кардинале демонстрира непринуденост и заяви, че не използва услугите на бодигард и разказа как е пропушила - за един филм Дисконти я е научил да пуши и от тогава не може да спре, но пък пуши”фини цигари”.
Кардинале идва отново в София за премиерата на поредния филм във филмовата си кариера - дебютът на режисьора Борис Десподов „Имало едно време един уестърн” (Twice Upon a Time in the West).
Звездата ще остане в София три дни – от 6 до 9 октомври. През това време ще бъде удостоена и с почетна степен „Доктор хонорис кауза” на НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” и ще изнесе отворен клас за студентите. Официалната програма на Кардинале включва още и среща с министъра на културата Вежди Рашидов, с кмета на София Йорданка Фандъкова и с Н.Пр. Марко Контичели, посланик на Република Италия в София.