Летците на американски изтребител-бомбардировач F-16, които са патрулирали във въздушното пространство над Турция за първи път са имали визуален контакт с руски бойни самолети, съобщи CBS, като се позова на информация от командващия ВВС на Централното командване на САЩ генерал-лейтенант Чарлз Браун. Според генерала, руски самолети са се приближили на разстояние около 30 километра от американските и екипажите на двете бойни машини са се наблюдавали с помощта на бордовите радари.

„Имаме случай на сближаване на руски самолет с наш безпилотен самолет на няколко мили, но при пилотираните машини това разстояние е около 30 километра”, казва още Браун.

Той съобщи, че има заповед американската авиация да заобикаля райони, където има руски самолети и поясни, че не счита намесата на руската авиация в Сирия за „стесняваща периметъра” на американската.

„Ние сме в небето много повече часове, отколкото руснаците и затова ще заобикаляме районите, в които са те, това е кратък промеждутък от време в сравнение с времето на нашите полети”, уточни генералът.