Бях спортист и съпругата ми ме е харесала, беше много напориста, пишеше ми писма, за да се съберем и аз приех, разказа Александър Методиев пред bTV, депутат, известен и като Бат Сали. Той отрече да е плащал откуп за съпругата си, тъй като в Самоков тази традиция не е била приета.
Той категорично потвърди, че не приема определението „ром” за своя етнос и държи да го наричат циганин. Ром е кафява алкохолна напитка, не я приемам, каза още Методиев.

Той призна, че от седем месеца не е взимал нито веднъж думата от трибуната на Народното събрание, защото се подготвял, за да бъде максимално полезен на своя етнос.

Депутатът от Самоков се обяви за спиране на практиката циганите да се женят рано и рано да раждат деца. Но призна, че съпругата му била на 15 години, когато са се свързали в брак.

Методиев потвърди и искането на Ахмед Доган ДПС да има 4 мандата на евроизборите. Той разказа, че и почетния лидер на партията е участвал в танците след официалната част по време на срещата във Велинград. Бат Сали нарече Лютви Местан „човекът- мозък”, а определи Доган като „феномен”.