Репортерката на Нова телевизия Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов са пострадалите от гнева на ромите в Самоков. Екипът на медията е изпратен там, за да вземе интервю от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, по прякор Пиже. Той беше човекът, заснет от „Разследване”, как организира частното енерго в ромската махала в Самоков.Преди екипът въобще да има възможност да снима и да обясни за какво е там, Трайчо Василев, синът му и още десетки роми нападат репортерката, оператора и шофьора, съобщава Нова телевизия.

Репортерката беше блъскана, операторът получи няколко удара с юмрук в лицето, шофьорът е със спукана скула и охлузвания.

Камерата и колата на Нова са счупени.

„Агресията беше провокирана първоначално от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, а след неговата реакция, десетки роми атакуваха екипа ни. Колегите са успели да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За съжаление, камерата ни беше счупена след като мъж, разпознат като сина на Трайчо Василев изрита техниката и оператора и я повреди. Колата на екипа също е повредена. За щастие екипът ни не е пострадал сериозно, защото се е изнесъл бързо от ромската махала”, разказа Надя Ганчева.

Полицията започна разследване, образувано е досъдебно производство.